Sašo Vorkapić proti Karlu Kedvešu: Zablestel v ringu

Na drugi strani zamenjav je bil v položaju Sašo Vorkapić, ki se je pripravljal na svojo peto profesionalno borbo, ki je bila glavni dogodek večera na Golden Fight profesionalnem dogodku. Njegov nasprotnik naj bi bil 10. postavljeni kikboksar na svetu v kategoriji do 70 kilogramov, Andrej Kedveš. Toda manj kot 48 ur pred dogodkom je Kedveš zaradi hujše poškodbe oz. zdravstvenih zapletov odstopil od borbe. Nadomestil ga je njegov mlajši brat Karlo, 18-letni borec in svetovni mladinski prvak, ki je bil tudi težji od prvotnega nasprotnika. Vorkapić je komentiral to zamenjavo z besedami: “V profesionalnem svetu ni pomembno le kako, kdaj ali s kom, ampak predvsem to, kako se pokažeš v ringu.”

Vorkapić je vstopil v ring brezkompromisno, diktiral potek akcij in prevladoval. Kljub temu je Kedveš vztrajal v iskanju priložnosti za napad, čeprav je že v prvi rundi prejel močne udarce. V drugi in tretji rundi je Vorkapić poskušal s številnimi atraktivnimi potezami, med njimi tudi s ‘letečim kolesom’ (cartwheel kick), kar je potezo legendarnega tajskega borca Saenchaija. Ta poteza je povzročila večjo rano na čelu Kedveša, a ta ni obupal in je vztrajal v napadu. Zaradi izzivanja nasprotnika je Vorkapić prejel glasne žvižge s tribun.

“Moja prisotnost v ringu je zaznamovana z nepopustljivostjo, vedno sem v elementu,” je povedal Vorkapić. “Verjamem, da je moj način borbe edinstven, saj združuje tehnične vidike borbe ‘muay femurja’ in užitek v borbi. Pričakovati je, da bom še naprej ponujal takšne borbe, ki jih bodo cenili tisti, ki spoštujejo moj stil.”

Odločitev sodnikov na koncu ni bila vprašljiva – Vorkapić je slavil enoglasno. Pohvalil je tudi svojega nasprotnika: “Spoštovanje moram izkazati Kedvešu, saj brez dostojnega nasprotnika ni možna dobra predstava. Poleg tega je sprejel izziv zgolj dva dni pred dogodkom in zapolnil mesto svojega brata ter tako izpolnil bratsko čast.”

Sašo sedaj beleži pet profesionalnih zmag, brez porazov v svoji profesionalni karijeri. Njegovo statistiko si lahko ogledaš na naslednji povezavi Sašo Vorkapić Statistika.

Deli naprej:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Prijavi se na e-novice

Prijavi se na naše spletne novice za nove informacije, treninge in novice o naših borcih!