Slovenska borka Lily Fideršek zablestela na Mednarodnem Muay Thai Dogodku v Osijeku

V soboto se je v Osjeku na Hrvaškem odvil že tradicionalni “MUAYTHAI OSJEK OPEN” pod odlično organizacijo domačega kluba HUS Centra borilnih športov. Na mednarodnem športnem dogodku se je zbralo več kot 130 tekmovalcev iz Slovenije, BIH, Srbije, Ukrajine in Hrvaške. Župan Ivan Anušič je slavnostno otvoril prireditev ob Občinskem prazniku.

Lily Fideršek iz Scorpion gyma je ponovno zastopala slovenske barve pod vodstvom svojega trenerja. V kategoriji do 58 kg je osvojila 1. mesto po soglasni sodniški odločitvi, postala najboljša borka v ženski konkurenci ter prejela pokal iz rok glavnega organizatorja, g. Borbaša Zvonka. Ta je ustanovitelj karateja in soustanovitelj tajskega boksa na Hrvaškem, prejemnik številnih nagrad za svoje delo in uspehe.

Lily je v svojem dvoboju z domačinko že v prvi rundi prevladovala v vseh segmentih borbe in jo končala s predčasnim zaključkom z TKO.

S tem je Lily Fideršek uspešno zaključila leto 2023 s popolnim nizom – 8 zmag v 8 nastopih doma in v tujini ter osvojenim naslovom najboljše borka v ženski konkurenci. Poleg tega je postala lastnica šampionskega pasu svetovnega pokala WMAC.

V letu 2023 čaka člansko ekipo Scorpion gyma še profesionalno povabilo, ki ostaja skrivnost, ter podelitev priznanj za državne prvake in prvake Mednarodne lige s strani Slovenske zveze tajskega boksa.

Predsednik Slovenske zveze tajskega boksa, g. Iztok Vorkapić, je prejel zahvalnico za udeležbo na mednarodnem športnem dogodku iz strani Hrvaške zveze tajskega boksa.

Slovenska zveza tajskega boksa se zahvaljuje organizatorju, predsedniku g. Zvonku Borbašu, in njegovemu sinu Alenu za povabilo, gostoljubje ter izjemno organizacijo tradicionalnega športnega dogodka “MUAYTHAI OSJEK OPEN”. G. Zvonko Borbaš, prejemnik nagrade “ŠPORTNIK VZORNIK”, že več kot 50 let promovira zdrav način življenja in šport, za katerega živi. Ponosen je na mlade generacije in jih uči odgovornosti ter spoštovanja v skladu s tradicionalnimi borilnimi veščinami.

Deli naprej:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Prijavi se na e-novice

Prijavi se na naše spletne novice za nove informacije, treninge in novice o naših borcih!