Uspešen slovenski nastop na XIII SPARTAN MUAYTHAI CUP v Budimpešti

V madžarskem predmestju Budimpešte, natančneje v Gyálu, je nedavno potekalo prestižno mednarodno tekmovanje v tajskem boksu-muaythai, imenovano “XIII SPARTAN MUAYTHAI CUP”. Na prizorišču se je zbralo več kot 246 tekmovalcev iz 7 različnih držav, ki so se pomerili v različnih starostnih kategorijah.

Zaradi izjemne priljubljenosti tajskega boksa – muaythai na Madžarskem je dvorana Gyáli dobesedno pokala po šivih. Športni kompleks Gyáli, ki vključuje tudi hotel, je bil zgrajen leta 2019 z namenom omogočiti kakovostno preživljanje prostega časa, tudi na zunanjih igriščih in parkih.

Slovenske barve je tokrat zastopala Lily Fideršek v kategoriji 12-13 let, težka do 58 kg, iz ekipe SCORPION GYM-a. Na nasprotni strani ringa je stala Jovana Damjanović iz Srbije, članica Fight cluba Petros. Lily je blestela s svojo odločnostjo in suverenostjo, diktirala je tempo borbe in povsem zasenčila večkratno prvakinjo v različnih borilnih veščinah. Po enotni sodniški odločitvi 3:0 je slavila Lily Fideršek, ki je s tem dosegla svojo štirinajsto zmago v toliko dvobojih.

»Njeni nazivi in dosežki so me dodatno motivirali. Moj cilj je nastop na Svetovnem mladinskem prvenstvu, ki bo septembra potekalo v Bangkoku na Tajskem,« je povedala 13-letna Lily Fideršek.

Tokrat se tekmovanja ni udeležil Sašo Vorkapić, ki se pripravlja na profesionalni nastop na Madžarskem.

Muaythai gym Gladiator iz Črnomlja sta zastopala 11-letna Keyti Zupanc in Žan Ilc v članski kategoriji.

Keyti Zupanc se je pomerila v kategoriji do 54 kg. Kljub temu, da je bila to njena tretja borba, je Keyti pokazala izjemen talent in pogum, ki sta ji prinesla zmago nad domačinko Lasa Luco iz kluba Hatvani Thaibox SE. To je bil njen prvi osvojeni pokal.

Žan Ilc je tekmoval v kategoriji do 63,5 kg. V prvem dvoboju je prepričljivo zmagal s 3:0 proti izkušenemu domačinu Sefferju Tamasu iz kluba FFKE SE. V finalu je Žan dominiral v vseh segmentih borbe proti madžarskemu predstavniku Oscagu Gaborju iz kluba Spartan. Zasluženo je osvojil pokal za najboljšega v svoji kategoriji.

“Tekmovalci so pripravljeni na Svetovno prvenstvo, ki bo septembra v Bangkoku na Tajskem. Forma raste, a do septembra nas čaka še nekaj testnih preizkušenj v ringu,” sta za javnost povedala trenerja Iztok Vorkapić in Petrit Izairi, slednji je tudi selektor mladinske reprezentance.

Deli naprej:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Prijavi se na e-novice

Prijavi se na naše spletne novice za nove informacije, treninge in novice o naših borcih!