Zmage in adrenalinska emocija: Scorpion Gym osvaja Svetovno prvenstvo WMAC 2023

Vrhunec svetovnega prvenstva v tajskem boksu WMAC 2023, ki je potekal minulo soboto, je bil poln napetih spopadov v različnih borilnih disciplinah, med njimi K1 in tajski boks. Pogumni borci iz različnih držav, kot so Hrvaška, Češka, Anglija, Wales, Francija, Italija, Nemčija, Madžarska, Lihtenštajn, Švica, Turčija, Ukrajina, Avstrija in Slovenija, so se pomerili, da bi pokazali svoje veščine.

Trije predstavniki najuspešnejšega slovenskega kluba, Scorpion Gym, so se izkazali v tajskem boksu in K1. V članski kategoriji do 70 kilogramov je Sašo Vorkapić opravil z močno konkurenco desetih borcev in osvojil svetovni pokal za sezono 2023. S prepričljivo zmago v finalnem obračunu proti domačinu Paulu Schwendingerju je Slovenec potrdil svojo prevlado.

Tudi med članicami se je na vrh kategorije do 70 kilogramov povzpela Bojana Šebenik. S svojim visokim tempom, ročnimi udarci in klinčem je premagala češko predstavnico Evo Nazlerovo v finalu, osvojila šampionski pas WMAC za sezono 2023 in utrdila svoj ugled v svetu tajskega boksa.

V mladinski kategoriji do 60 kilogramov po pravilih tajskega boksa pa je najmlajša predstavnica, 13-letna Lily Fideršek iz Novega mesta, navdušila s svojimi dvema zmagama. Kljub intenzivnemu spopadu v finalu proti Nemki Sari Schafler, kjer je slednja celo poskušala ugrizniti v Lilyjino roko, je slovenska tekmovalka po dodatni rundi dvoboja slavila in postala zmagovalka letošnjega svetovnega pokala.

Za slovenske tajske boksarje pa ni konec izzivov, saj jih čaka še nekaj pomembnih tekmovanj tako v amaterski kot profesionalni konkurenci. Najpomembnejši cilj bo evropsko prvenstvo za člane, pod pogojem, da jim uspe zbrati potrebna sredstva za udeležbo na tem prestižnem tekmovanju.

Deli naprej:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Prijavi se na e-novice

Prijavi se na naše spletne novice za nove informacije, treninge in novice o naših borcih!